www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kde jsou popelnice a kontejnery na bioodpad

2019-11-27 09:50:25 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V listopadu pracovníci Technický služeb v Příbrami odvezli, desinfikovali a uskladnili hnědé popelnice a kontejnery na sběr bioodpadů. Na místo se vrátí zase na jaře, přibližně koncem měsíce března. Více k tomuto řekl zástupce ředitele TS Libor Michvocík.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

„Svoz biologicky rozložitelných složek komunálního odpadu (BRKO) není v zimním období možný, protože zelený odpad s vysokým podílem vody v kontejnerech zamrzá a nejde vysypávat. V zimním období nejsme schopni nastartovat kvůli nízkým teplotám kompostovací proces, zejména hygienizaci (zničení semen plevelů a zárodků chorob, kdy musí zakládka dosáhnout po nejméně 4 dny teplot v rozmezí 65°C - 68°C).

BRKO jsou proto přimíchávány spolu se štěpkou ze zahradních výřezů a skladovány odděleně od listí, které je vhodné ke kompostování za studena (termická fáze neprobíhá). Na jaře, při prvním sekání trávy, pak jsou tyto "zimní" složky promíchány s posečenou travou pro dosažení lepší kvality výsledného humusu.

Během zimního období jsme připraveni od vás bioodpad přijmout na Sběrném dvoře, pokud neobsahuje nepovolené příměsi a je zkontrolovatelný,“
uvedl Libor Michvocík.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka