www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kam v prosinci za dobříšskou kulturou

2019-11-15 07:33:34 | Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©

"Listopad 89 a dny poté" - výstava fotografií Hany Rysové, setkání se sv. Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu, adventní koncert v podání Swing band Dobříš nebo "Vánoční koncert na zámku", který slovem uvede Zuzana Kajnarová...

Foto

Vánoční koncert na zámku. Slovem provází herečka Zuzana Kajnarová.
(Zdroj foto Kulturní středisko Dobříš)

Dobříšská kultura - prosinec 2019

Výstava fotografií Hany Rysové – Listopad 89 a dny poté..
Hana Rysová (1945) profesionálně fotografuje od roku 1964. Fotila řadu významných osobností ze společenského  a uměleckého prostředí, spolupracovala s fotografem Karlem Plickou, geologem Václavem Cílkem, sochařem Mojmírem Preclíkem nebo s písničkářem Janem Burianem. Od roku 1974 uspořádala 101 výstav. Je spoluautorkou mnoha knih. Žije a pracuje v Praze a na Dobříši. V r. 2017 obdržela za svůj přínos městu na poli kultury Cenu města Dobříše. Tematické okruhy její tvorby jsou velmi rozmanité od předrevolučních fotografií bigbíťáků i osobností disentu a kultury vůbec, až po snímky krajiny, stromů, kamenů či architektury, které jsou charakteristické pro její tvorbu posledních dekád.
Na této výstavě vám ale chceme představit její dokumentární snímky listopadových událostí r. 1989, které, jak věříme, svou autentičností a pravdivostí zaujmou nejen pamětníky, ale i generace o mnoho mladší…
Výstavní sál KD Dobříš. Výstava potrvá do 22. 12. 2019. Otevřeno po – čt 8.30 – 16 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14 – 16 hod. Vstup zdarma!

6.12. Setkání se sv. Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu
Tak jako každý rok přivítáme advent a blížící se vánoční svátky na dobříšském náměstí spolu se sv. Mikulášem a jeho družinou.
Program a účinkující:
16.00 Zahájení a kulturní program (dobříšský divadelní spolek KRUH):Pěvecký sbor Jeřabinky ZUŠ Dobříš, pěvecký sbor Lentilky ze 4. MŠ Dobříš a další kulturní program
17.00 Příchod sv. Mikuláše s družinou a mikulášská dětská besídka
18.00 Fanfárový orchestr Josefa Janouška – VÁNOČNÍ TROUBENÍ
18.20 Zdravice starostky města a rozsvícení vánočního stromu
18.30 Ohňostroj
Podvečerem provází Ivan Sutnar a Tomáš Kadlec   
Nebudou chybět ani stánky s tradičním vánočním občerstvením, aby se zahřála nejen duše ale i tělo. Těšíme se na vás!
Akci pořádá: KS Dobříš, dobříšský divadelní spolek KRUH a město Dobříš. Partner akce: Dokas Dobříš s.r.o.
Pátek 6. prosince 2019, Mírové náměstí Dobříš od 16.00 hodin.
Důležité upozornění!!!
Ohňostroj bude i letos odpálen z bezpečné a chráněné lokality, a to z tržiště za Kopáčkovým domem. Přesto žádáme občany a především mládež, aby dodržovala pokyny MP a nevstupovala do blízkosti odpaliště. Taktéž žádáme řidiče, aby v době od 17.00 do 18.45 hod. neparkovali svá vozidla na přilehlých parkovištích (na tržišti a u tržiště vedle kadeřnického salonu) - hrozí nebezpečí poškození vozidla. Děkujeme
Pozor!!! Od 12.00 do 22.00 hod. bude náměstí uzavřeno pro autobusovou dopravu. Autobusové zastávky budou přesunuty na hlavní komunikaci.

13.12. Swing band Dobříš - adventní koncert
Na tradiční adventní koncert vás zvou dobříšští swingaři. Kromě příjemné muziky se můžete těšit na taneční vystoupení KUS žen Dobříš.
Společenský sál KD, pátek 13. prosince 2019 od 19.00 hodin. Vstupné dobrovolné.

15.12. Taneční čaje
Společenské setkání všech bez rozdílu věku. Hrají a zpívají Patronky, Tři v tom a dal... Na všechny se velmi těší pořadatelé z Okrašlovacího spolku Dobříš.
Společenský sál KD, neděle 15. prosince 2019 od 17 hodin. Vstupné dobrovolné.

20.12. Vánoční koncert na zámku - VYPRODÁNO!!!
Zazní vánoční hudba barokních mistrů G. P. Telemanna, W. A. Mozarta, Josefa Vejvanovského a dalších. Účinkují: Prague Brass Ensemble a symfonikové Českého rozhlasu se svými sólisty,
Slovem provází herečka Zuzana Kajnarová. Režie koncertu Ludvík Sklenář. Pořádá KS Dobříš.
Více o účikujících: Počátky Pražského žesťového souboru sahají do roku 1979, kdy trombonista Jan Votava a hornista Jiří Lisý založili během studia Žesťové kvinteto posluchačů pražské konzervatoře. Prague Brass Ensemble vystupuje na prestižních festivalech: „Festival Internationale di Ottoni“ v Itálii 1. světový festival žesťových nástrojů v Magdeburku, „Summer Band Festival“ v Jižní Koreji, Smetanova Litomyšl a dal…. Herečka Zuzana Kajnarová působí v divadle ABC, hostovala také v divadlech Na Vinohradech, Na Jezerce a v Divadle Viola. Do povědomí filmového publika vstoupila především rolí Dorotky v divácky úspěšné pohádce Anděl Páně. Hrála rovněž v televizních seriálech Místo v životě, Proč bychom se netopili, Přešlapy, Vyprávěj, Labyrint, Temný kraj nebo Specialisté. Zámek Dobříš – Zrcadlový sál. Pátek 20. prosince 2019 od 19.30 hodin.

VÁNOČNÍ TVOŘENÍ pro rodiče s dětmi
Muzeum hraček Dobříš - Zámek Dobříš
Neděle 8. 12. 2019.
Přijďte si vytvořit vánoční ozdoby z vosku a přírodních materiálů.
Tvořit budeme: od 12.30 do 16.00 hod.
Cena: 20 Kč děti, 30 Kč dospělí. Materiál v ceně.

POZOR, TIP NA NETRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÁREK
Vstupenky na výjimečné posezení se skvělou herečkou paní Jiřinou Bohdalovou (14. 1. 2020) si můžete zakoupit v předprodeji od 10. 12. 2019 v Informačním středisku Dobříš. Vstupné: 320,- Kč. Vstupenky nelze rezervovat!

Připravujeme na leden 2020:
9.1. Vernisáž výstavy obrazů pod názvem Zírání – kolektivní výstava šesti výtvarníků.
14.1. Na kus řeči s paní Jiřinou Bohdalovou.
Do zdejšího křesla pro hosta usedne dáma, která přináší radost již po generace – paní Jiřina Bohdalová. Tato vynikající herečka se s diváky podělí o své zážitky ze své dlouholeté umělecké kariéry, zavzpomíná na své kolegy a na konci pořadu bude čas i na otázky z publika.
19.1. Lapač snů – tvoření v Muzeu hraček na zámku.
22.1. Na správné adrese (Marc Camoletti) – hraje Dobříšský divadelní spolek KRUH
24.1. Vltava - koncert

Šťastné Vánoce, pevné zdraví a hodně příjemných setkání s kulturou v r. 2020 vám přeje Kulturní středisko Dobříš.


Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka