www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Cizinecká policie zadržela 71 nelegálně zaměstnaných cizinců - VIDEO

2019-11-29 10:18:47 | PČR, KŘP Středočeského kraje ©

V úterý 26. listopadu 2019 byla ve Středočeském kraji na Příbramsku realizována akce cizinecké policie pod názvem „Trafo“. Tato bezpečnostní akce proběhla v jedné místní potravinářské firmě a byla zaměřena na dodržování pobytového režimu cizinců, nelegální migraci, nelegální zaměstnávání cizinců a odhalování padělaných a pozměněných dokladů.

Foto

(Foto PČR)

Zadrženo bylo celkem 71 nelegálně zaměstnaných cizinců.

Celkem bylo zapojeno 53 policistů Odboru cizinecké policie, 40 policistů Odboru služby pořádkové policie a 3 policisté Oddělení služební kynologie se svými psy společně s Oblastním inspektorátem práce Středočeského kraje.

Na místě bylo zkontrolováno celkem 100 osob, kdy se ve všech případech jednalo o osoby cizí státní příslušnosti. Z celkového počtu kontrolovaných osob bylo následně 71 cizinců na místě zajištěno dle zákona č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky a poté eskortováno na jednotlivá pracoviště Odboru cizinecké policie, kde s nimi bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států Evropské unie dle zákona č. 326/99 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky, a to z důvodu zaměstnání bez platného oprávnění k pobytu nebo povolení k zaměstnání a neoprávněného pobytu na území České republiky.

Až na výjimky žádný z cizinců nepředložil policistům zdravotní průkaz a následným výslechem bylo zjištěno, že v potravinářské firmě pracovali bez absolvování lékařských prohlídek, tudíž jim ani žádný zdravotní průkaz vydán nebyl. Policisté dále ve firmě odhalili skrýše, ve kterých se cizinci při policejních kontrolách ukrývali.

Po provedení všech úkonů ve věci zahájeného správního řízení byli cizinci propuštěni na svobodu.

Celkově již bylo v tomto roce Odborem cizinecké policie, tedy k 26. listopadu 2019 provedeno na 70 akcí, které byly zaměřeny na neoprávněné zaměstnávání cizinců. Dále realizovali další akce ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce a Celním úřadem.


Video PČR


PČR, KŘP Středočeského kraje ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka