www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Bedna se v rámci Bednění otevřela veřejnosti!

2019-10-04 08:52:43 | NZDM Bedna, Bc. Magdaléna Krásová ©

Ve čtvrtek 26. 9. 2019 se v příbramském Křižáku již poosmé uskutečnilo kulturně zábavné odpoledne s názvem Bednění 2019. Akci organizovalo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna neziskové organizace Ponton v rámci celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů.

Foto

(Zdroj foto autorka)

Návštěvníci si během dne otevřených dveří prohlédli prostory klubu NZDM Bedna, seznámili se s rozsahem poskytovaných služeb a zapojili se do pestrého programu.

Akce, která se konala pod záštitou a za finanční podpory města Příbram, nabídla návštěvníkům zajímavý program. Po zahájení akce se rozběhla výtvarná soutěž na téma „Můj den“, kdy účastníci soutěžili ve třech věkových kategorií a první tři místa v každé kategorii byla odměněna cenou. Dále následoval workshop beatboxu a workshop shuffle dance, což je energický klubový tanec. Návštěvníci mohli aktivitám pouze přihlížet nebo se zapojit a naučit se základní prvky tohoto pouličního umění. Během celého odpoledne si zájemci mohli vyrobit památeční placku, zahrát stolní fotbálek, zapojit se do workshopu o finanční gramotnosti, nechat si aplikovat dočasné tetování Air brush a zaskákat si na trampolíně.

„Letos naší akci svou návštěvou podpořilo přibližně 140 lidí. Téměř polovina z toho byli dospělí lidé jak z odborné, tak laické veřejnosti. Těší nás, že i dospělí mají zájem Bednu poznat a zajímají se, jaké služby dětem a mladým lidem poskytujeme. Pokud někdo den otevřených dveří v rámci Bednění nestihl a naše služby ho zajímají, je možné se domluvit a navštívit Bednu individuálně,“ sděluje vedoucí Bedny Kamila Zelená.

Akce Bednění 2019 se konala v rámci tzv. Týdne nízkoprahových klubů, kdy se po celé republice otevírají nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Cílem akce je zvýšit povědomí veřejnosti o činnosti zařízení, o cílové skupině, která službu využívá a o jejích specifických zájmech a kultuře.

„Do příprav a realizace akce se zapojili i někteří uživatelé NZDM Bedna. Jsme rádi, že mladí lidé, kteří využívají naše služby, mohou veřejnosti ukázat, co je zajímá, baví a v čem jsou dobří,“ doplnila kontaktní pracovnice NZDM Bedna Michaela Bartošová.

NZDM Bedna

je sociální služba, určená pro děti a mládež ve věku 6 - 20 let, které tráví rizikově svůj volný čas anebo jsou ohroženy sociálním znevýhodněním. V současné době klub využije v průměru 23 dětí a mladých lidí denně, v terénu se jedná v průměru o 11 lidí. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování.

V Příbrami působí již od roku 2010 a od ledna roku 2015 začal v rámci NZDM Bedna fungovat také terénní program. Zařízení v roce 2019 finančně podporuje Evropský sociální fond skrze Operační program Zaměstnanost, státní rozpočet České republiky, Plzeňský kraj, Středočeský kraj (dotace MPSV), Magistrát města Plzně, Město Příbram a řada firemních a individuálních dárců. Provozovatelem NZDM Bedna je Ponton, z.s.


NZDM Bedna, Bc. Magdaléna Krásová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka