www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Autobusový fantom dopaden

2020-01-06 09:13:56 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Příbramským policistům se podařilo dopadnout pachatele, který má na svědomí v Příbrami tři vykradené autobusy. Nebyl to však jediný objekt jeho zlodějských choutek, vloupával se i do automobilů, sklepů a do obytných domů.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment)

Během dva a půl měsíce má na svědomí nejméně 18 případů. Kromě tří autobusů, ze kterých vzal finanční hotovost a telefony, vnikl do čtyř zaparkovaných aut. Odcizil z nich peníze, mobilní telefony, platební kartu, doklady, klíče, nářadí, oblečení, bižuterii, skřipce a spony do vlasů, nepohrdl ani perníkových srdcem či autolékárničkou.

Na chodbách domů ho lákaly jízdní kola a značkové boty. Ze dvou sklepů si odnesl nářadí, plynovou bombu, spací pytel, monitor k počítači, grafickou kartu, ale i učebnice a cestovní kufr. V jednom případě se vloupal na pozemek domu a pod pergolou našel několik lahví alkoholu, maso, skleničky na víno, CD nosiče, venkovní vysavač a projektor. V jednom obchodním domě prostrčil ruku přes bezpečností mříž a zcizil elektronické cigarety. Na Nový rok se pokusil vykrást benzínovou čerpací stanice.

Škoda, kterou způsobil, přesáhla dvě stě tisíc korun. Dne 4. ledna mu kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nyní 31letému muži, který má za sebou bohatou trestní minulost, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Příslušníci policie ho o víkendu převezli do vazební věznice.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka