www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Advent zahájíme v neděli 1. prosince

2019-11-22 08:43:19 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Přichází pro mnohé nejkrásnější doba roku, doba Vánoc, které předchází adventní období. Advent v Příbrami zahájíme v neděli 1. prosince na náměstí T. G. Masaryka.

Foto

Z minulých ročníků.
(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment)

Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka již máme postavený a v následujících dnech bude probíhat jeho zdobení. Zároveň také víme, na co se můžeme při zahájení adventu připravit. Program bude zahájen v 15 hodin a v průběhu odpoledne si užijeme několik hudebních vystoupení. Těšit se můžete na koledy pěveckého sboru Světlušky, koncert přední české mezzosopranistky Andrey Tögel Kalivodové nebo vánoční „rockoledy“ v podání školní kapely Schunky.

Odpoledne bude také o mluveném slově a divadle. Návštěvníci akce si užijí vánoční vystoupení Na Stojáka s Vojtou Záveským a Arnoštem Frauenbergem, vánoční pohádky a anděly na chůdách.

Nejočekávanějším bodem je samozřejmě samotné rozsvícení vánočního stromu, kterému bude předcházet adventní zamyšlení pana faráře a požehnání adventního věnce, tato část programu začne v 16.15 h. „Vánoční strom máme letos majestátní, po jeho nazdobení bude dělat Příbramanům v tomto svátečním čase radost. Vánoční výzdoba města se v posledních letech hodně změnila, i letos můžeme slíbit nové zajímavé dekorace. Přijďte se sami přesvědčit,“ zve na zahájení adventu starosta města Jan Konvalinka.

Po celé odpoledne bude probíhat vánoční adventní trh, chybět nebude Ježíškova dílna s řezbáři, pletení adventních věnců, tvoření skřítků, ukázky práce uměleckého kováře. Natrénovat můžete na dětský biatlon a zvěčnit se budete moci nechat ve fotokoutku s vánočními rekvizitami.

Každoročně máme nějakou závěrečnou perličku programu. Letos to bude příchod příbramských andělů v podání skupiny Pyroterra, kterou Příbram dobře zná. Tentokrát nás čeká úplně nové a v Příbrami poprvé představené vystoupení.

Adventní čas
 6. 12. Ledově čertovský Novák Vol. 3
 6. 12. Vernisáž výstavy betlémů
 8. 12. Bruslení s Mikulášem
 8. 12. Bronzová adventní neděle na nám. 17. listopadu
15. 12. Vánoce v divadle
15. 12. Stříbrná adventní neděle na nám. 17. listopadu
21. 12. Tradiční vánoční farmářské trhy
22. 12. Zlatá adventní neděle na nám. T. G. Masaryka


Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí

Klikni pro zvětšení ↓


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka